HTML

tuttitippek

Tuttitippek gyűjteménye

TIPPEK

Reklám

Ajánló

Utolsó kommentek

Tippek pénzmegtakarításhoz

2008.05.12. 09:39 tuttitippek

Egy angliai kísérlet rámutatott, hogy látványos elmozdulás érhető el az öngondoskodás és a felelős pénzügyi tervezés irányába a következő néhány egyszerű tanács megfogadásával:

  • Töltsünk havonta legalább egy órát pénzügyeink tudatos áttekintésével és pénzügyi tervezéssel.
  • Egy papírlapon két oszlopban készítsünk listát bevételeinkről és kiadásainkról és érjük el, hogy a kiadások összege alacsonyabb legyen, mint a bevételeké.
  • Bár nem könnyű másokat beavatni személyes pénzügyeinkbe, számottevő bátorítást és motivációt jelent a tudatos tervezéshez, ha egy megbízható társsal rendszeresen megbeszéljük pénzügyeink alakulását.
  • Hitelfelvétel esetén nagyon fontos tisztán látnunk, összesen mennyi a visszafizetésre váró teljes kölcsön összege, ebből mennyit jelent a kamat, és mikorra fogy el az adósság. Csökkentsük adósságrendező pénzügyi termékekkel a havi visszafizetések mértékét.
  • A takarékoskodás megkezdése előtt meg kell szabadulnunk a lehető legtöbb adósságtól, mert a hitelek után fizetett kamatok jelentősen meghaladhatják a rövidtávú megtakarításokon elért hozamokat.
  • Ne halogassuk a hosszú távú megtakarítások megkezdését. Egy pénzügyi szakértővel számoltassuk ki nyugdíjunk várható (megközelítő) összegét. Csak olyan munkaviszonyban szabad munkát vállalnunk, amelyben a munkaadó hivatalosan fizeti a nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékot.

    Forrás: Piacésprofit.hu

Szólj hozzá!

Címkék: pénz megtakarítás

A bejegyzés trackback címe:

https://tuttitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr60464096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása