HTML

tuttitippek

Tuttitippek gyűjteménye

TIPPEK

Reklám

Ajánló

Utolsó kommentek

Manipulálsz vagy manipulálnak? 7 tuti tipp

2008.10.09. 11:20 tuttitippek

 

Életünket át meg átszövi a manupulálás, vagy mi akarunk befolyásolni valakit, vagy minket próbálnak..... nem árt ha ismerünk néhány fogást :)

 

I. Hívd fel magadra a figyelmet!

A másik befolyásolása felé tett első lépés nyilvánvalóan az, ha aktivizálod magad, és cselekvésbe fordítod át vágyaidat, ötleteidet, akaratodat. Vagyis:

1. Tedd az ellenkezőjét!

Ha támadnak, ne lendülj ellentámadásba és ne is védekezz, ne törj le, és ne hunyászkodj meg, mint egy kiskutya! Egy frappáns, szellemes válasz a mi általunk kívánt irányba terelheti a beszélgetést.

2. Hízelegj!

Dicsérj, bókolj, tegyél apró ám annál figyelmesebb megjegyzéseket partnerednek!De vigyázat: vannak emberek, akiknél pont az ellenkező hatást éred el!

3. Provokálj pofátlanul!

Tegyél szélsőséges, és megbotránkoztató kijelentéseket! Ha kell, blöffölj a cél érdekében!

 

II. Csomagold be jól eladhatóan - húzd el a mézes madzagot!

Az emberek többségét elsősorban a díszítés érdekli, s ritkán kíváncsiak a tartalomra.

Öltözz elegánsan, beszélj választékosan, és légy udvarias, de határozott!

Az árud, ötleted legyen látványos, igényes, csalogató.

Hivatkozz egy hiteles szakértőre, aki a laikus tömeget képes meggyőzni!

 

III. Ismételd sokszor ugyanazt!

Saját elképzelésedet újra és újra ugyanabban a formában ismételd el, hogy megragadjon az emberek fejében, s ha választaniuk kell a többféle alternatíva közül, rád emlékezzenek!

 

IV. Nagyíts!

Hivatkozz a többségre: "Az emberek úgy vélik..."/ "Az Magyarország lakossága úgy érzi..."

 

V. Bizonytalanítsd el az ellenfelet!

A másik elbizonytalanításának mértékével egyenes arányban nő saját önbizalmunk. Használd itt is az ismétlés módszerét: hívd fel újra és újra ellenfeled hibáira a figyelmet! !

 

VI. Hass, és játssz az érzelmekkel!

Egy kiváló módszer, ha rendkívül szerénynek láttatod magad! Ne fitogtasd erődet és tudásodat, inkább tagadd ezeket! Ezáltal a másik alábecsüli képességeid, vagy udvariaskodások közepette bebizonyítja, hogy ő nem is annyira kiváló, mint te azt hiszed...s máris kezedben a kulcs.

 

VII. Kelts félelmet!

Az emberek félelem-listája szinte kifogyhatatlan: öregség, betegség, szegénység és létbizonytalanság, izzadság és narancsbőr.

Elég, ha feltérképezed a másik félelem-listáját és sebezhető pontjait, s ha megoldást is kínálsz rá, akkor vagy kiváló reklámszakember vagy egy simlis politikus lakozik benned.

 

Természetesen mindig a helyzetnek megfelelően kell kiválasztani, melyik módszert használjuk, ehhez pedig nem árt amatőr-pszichológussá átvedlenünk.

S ha nem is alkalmazzuk ezeket a manipulációkat, az sem árt, ha tisztában vagyunk velük, hisz nap mint nap ezekkel igyekeznek formálni bennünket.

 

Ha még többet szeretnél tudni e témáról olvasd el ezt könyvet: Joseph Kirschner A manipuláció művészete vagy válogass a Librinél.

 

Forrás: eletforma.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: siker befolyás

Mit jelenthetnek a szupertitkos vágyaid?

2008.10.07. 09:39 tuttitippek

 

Vannak titkos vágyaid? tudod mit jelenthetnek? és tudod ez alapján milyen szakmád lenne érdemes megtapasztanod?

Itt most 8 szupertitkos vágy jelentését megtudhatod!

1. A repülés képességének vágya:

Jelentése: Szeretsz az élet nagy dolgaira rálátni, s fontos számodra, mi hogy kapcsolódik egymáshoz. A részletek azonban rettentően idegesítenek. Számodra a szabadság és a kockáztatás mindenek felett áll.

Karrier-tipp: Mi más is lehetne belőled, mint pilóta vagy asztronauta. De választhatsz olyan munkát is, ami lehetővé teszi, hogy befolyással bírj emberekre (pl. a politikában vagy egy kutatócsoportban)

2. Az időutazás képességének vágya:

Jelentése: Érdeklődsz a dolgok okai iránt, s gyakran töröd azon a fejedet, hogy a múlt miként befolyásolja a jövőt. Nagyon foglalkoztat, hogy élnek a különféle emberek.

Karrier-tipp: A tudományos kutatás, a történelemmel és az emberekkel kapcsolatos vizsgálódások megfelelők számodra. Azok a munkák, ahol befolyásolhatod a jövőt, különösen nagy örömmel töltenek el.

3. A láthatatlanná válás képességének vágya:

Jelentése: hajlasz arra, hogy túlzottan félénk legyél, illetve csak megfigyelőként vegyél részt bizonyos dolgokban. Szereted tudni, mi is zajlik körülötted.

Karrier-tipp: Megfigyelőként, magánnyomozóként, íróként kiválóan kamatoztathatod képességedet.

4. A röntgenszem képességének vágya:

Jelentése: Szeretsz átlátni a dolgokon,s egyenesen a problémák gyökeréig hatolni. Élvezettel tölt el, hogy te olyan problémákat is meg tudsz oldani, amit mások meg sem látnak.

Karrier-tipp: A problémamegoldó képességed miatt javasolhatóak a matematika, fizika,orvostudománnyal kapcsolatos területek.

5. Az átalakulás képességének vágya:

Jelentése: Szociálisan érzékeny ember vagy, aki szeret beilleszkedni, idomulni. Talán az a titkos vágyad, hogy a többiek csodálattal forduljanak feléd.

Karrier-tipp: a szórakoztatóiparban van a helyed! A színészet például egy olyan munka, ami lehetőséget ad újra és az újra az átalakulásra.

6. A gondolatolvasás képességének vágya:

Jelentése: Kiválóan ki tudod találni, mire gondolnak más emberek. Az a típus vagy,aki a sorok és a szavak mögé lát.

Karrier-tipp: Jó tanácsadó vagy pszichológus lehetne belőled.

7. A jövőbe látás képességének vágya:

Jelentése: Rendkívül kreatív ember vagy,aki imádja a kihívásokat. Ha képes lennél rá, egyenesen előreszaladnál a jövőbe. Folyton azt kutatod, mik a lehetőségeid,és ezeket miként tudnád mihamarabb megvalósítani.

Karrier-tipp: Felfedező, kutató, tudós vagy sci-fi regényíró válhatna belőled.

8. A szuperhallás képességének vágya:

Jelentése: Nagy figyelmet fordítasz a hangokra. Szereted,ha a legújabb hírek is eljutnak hozzád. Sokan viszont kíváncsiskodónak titulálnak.

Karrier-tipp: Kiváló riporter vagy pletykarovat vezető válna belőled egy lapnál, de megfontolandó a zenei pálya is!

 

Forrás: eletforma.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: karrier vágy

5 tipp a konfliktusmentes nyaraláshoz

2008.07.28. 05:51 tuttitippek

 

5 tipp a család boldog nyaralásáért

 

Szinte visszaszámolunk a vakáció kezdetéig, hogy végre szeretteinkkel tölthessünk néhány napot vagy hetet. Csakhogy a pszichológusok szerint sok családi konfliktus éppen a nyaralás idején robban ki. Most eláruljuk ennek okát, és tippeket adunk, hogyan maradhat békés a pihenés

1.Nehezen alkalmazkodunk a másikhoz
Azaz, amiről a hétköznapokon már tudomást sem veszünk, azzal most a nap 24 órájában szembesülünk. Ha például feszültséget okoz, ki mennyi időt tölt készülődéssel indulás előtt, akkor azt munkanapokon kisebb zsörtölődéssel vesszük tudomásul. Aztán elrohanunk dolgozni, és nincs időnk ezen bosszankodni. Ha azonban egy négyfős család apartmanba megy, és azért nem tudnak elindulni a hajókirándulásra, mert a nagylány órákig szépítkezik, akkor hamar veszekedés lehet a vége.

Tipp: Indulás előtt tisztázzuk, hogy mindenkinek alkalmazkodnia kell. S valóban mindenki idomuljon egy kicsit a másikhoz, ne csak a gyerekek a szülőkhöz.


2.Felszínre kerülnek a problémák

Ha a legutóbbi közös pihenés óta volt olyan családi konfliktus, amit nem oldottunk meg, akkor jó esélyünk van arra, hogy ismét szóba kerül az egykori probléma, amennyiben valamelyik családtagnak még mindig ez a fájó pontja.

Tipp: Érdemes egy esős délutánon még az indulás előtt beszélgetést kezdeményezni, és enyhíteni a megmaradt feszültséget. Ha erre nincs lehetőség, akkor egyezzünk meg előre, hogy emiatt nem rontjuk el a közös nyaralást.


3.Az agyamra megy a családom!

Míg munkanapokon megannyi emberrel találkozunk, addig egy külföldi utazás alkalmával jóformán csak a családtagjaink vannak körülöttünk. Ez néha elviselhetetlenül sok lehet, hiszen nem vagyunk hozzászokva szeretteink folyamatos közelségéhez.

Tipp: Mindenkinek legyen saját szabadideje. Nem kell folyamatosan együtt lenni, mindig mindenkinek ugyanazon a programon részt venni. Tartsuk tiszteletben, hogy a másiknak is szüksége van egy kis egyedüllétre.


4.Nagyon unom az együttléteket

Sokszor problémát okoz, hogy egy-két nap alatt kifogyunk a témából, és már nem olyan izgalmas szótlanul a hasunkat süttetni. Alapvető probléma, hogy a párok és családok keveset beszélgetnek egymással, de nyaralás közben ki is derülhet, hogy nincs közös beszédtéma. Ennek miértjéről érdemes elgondolkodni, esetleg szakember tanácsát is kikérni, de semmi esetre se rohanjuk le olyan mondatokkal a másikat, hogy „Te vagy az oka, mert veled nincs miről beszélni”.

Tipp: Érdemes minél több programot szervezni, amelynek során közösen szerezhetünk új élményeket, hiszen ezek fogják még inkább összekovácsolni a családot. Városnézés, kirándulás, társasjáték, szalonnasütés – ezek remek lehetőséget nyújtanak a tartalmas együttlétre.


5.Sajnos nincs elég pénzünk

Sok esetben a pénzszűke anynyira feszélyezi a felnőtteket, hogy jóformán képtelenek lazítani a vakáció alatt. Annak pedig semmi értelme, hogy a tengerparton azon gyötrődjenek, hogyan fizetik vissza a nyaralás miatt felvett hitelt.

Tipp: Fogadjuk meg a mondást, és addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér. Nem attól lesz jó élmény a nyaralás, ha egy szigeten 5 csillagos szállodában múlatjuk az időt, hanem attól, hogy együtt vagyunk, és jól érezzük magunkat. Ha csak egy vadászházbeli szoba bérlésére telik, azt se úgy fogjuk fel, mint egy sorscsapást, hanem élvezzük ki minden pillanatát. Ha pedig csak 2-3 napra futja a rendelkezésre álló összegből, de ezen a néhány napon minden terveink szerint alakulhat, akkor inkább a rövid utat válasszuk, mint hogy egy-két hétig naponta kelljen ismételni magunknak egy szuvenír, étlap vagy nevezetesség láttán, hogy „ezt sem engedhetjük meg magunknak”.

 

+1 tipp férfiaknak!

Így keltheti újra életre párkapcsolatát
Ötletek férfiaknak: Ha ritkán kedveskedik szerelmének, akkor az utazás alatt igyekezzék a tenyerén hordozni. Kérje ágyba a reggelit, lepje meg egy szál virággal, vagy a tengerparton talált kagylót tegye a párnájára. Esetleg menjen le a szálloda bárjába, onnan telefonáljon kedvesének, s invitálja egy romantikus vacsorára. Tanácsok hölgyeknek: Utazás előtt vásároljon néhány olyan ruhát, amivel jobban felkeltheti partnere érdeklődését. Ha egy merész összeállítást vesz fel a vacsorához, bizonyára kedvese is értékelni fogja. Lepje meg szerelmét az út során: bizonyára megakad a szeme néhány apróságon, ezeket titokban vegye meg, és a szállásra érve adja oda neki.

Forrás: blikk.hu

Szólj hozzá!

Címkék: család pénz nyaralás párkapcsolat alkalmazkodás

Milliomos születik

2008.05.13. 12:44 tuttitippek


Gondolkoztál már azon, hogy kb 5-10 évente van egy-egy nagy lehetőség, ahol néhányan megsokszorozzák a vagyonukat? Ezek az emberek jókor jó helyen voltak, tudták a megfelelő információt, GYORSAN REAGÁLTAK és óriásit szakítottak.

Csak hogy néhány ilyet említsek:

- kb 20 éve a privatizációs lehetőség, amire a legtöbbünk csak irigykedve nézett, amikor forintokért vettek meg milliárdos állami cégeket

- Szintén kb 20 éve amikor az NDK és NSZK egyesült és a Kelet-német Márkát egy az egyben váltották a Nyugat- német Márkára. Sokan mindenüket pénzzé tettek, fejvesztve rohantak és napok alatt akár megtízszerezték a vagyonukat. Ebből is kimaradtam…

- Aztán itt volt a nagy kárpótlási jegy őrület, amin néhányan szintén igen csúnyán megszedték magukat. Én sajnos nem voltam köztük.Viszont a következő ilyen nagy lehetőségből nem vagyok hajlandó kimaradni, ezért árgus szemekkel figyelem a lehetőségeket és most azt hiszem, megtaláltam.

Első ránézésre semmi extra. Viszont ha szemfüles vagy, Te is megláthatod benne az évtized üzletét.

Kíváncsi vagyok, hogy mit gondolsz. Te is azt látod, amit én? Neked is borsódzik a hátad, ha végig gondolod ezeket a lehetőségeket?

Ha igen, akkor ezt mindenképp látnod kell: KATT IDE!

Szólj hozzá!

Címkék: üzlet siker pénz money lehetőség milliomos

Tippek pénzmegtakarításhoz

2008.05.12. 09:39 tuttitippek

Egy angliai kísérlet rámutatott, hogy látványos elmozdulás érhető el az öngondoskodás és a felelős pénzügyi tervezés irányába a következő néhány egyszerű tanács megfogadásával:

  • Töltsünk havonta legalább egy órát pénzügyeink tudatos áttekintésével és pénzügyi tervezéssel.
  • Egy papírlapon két oszlopban készítsünk listát bevételeinkről és kiadásainkról és érjük el, hogy a kiadások összege alacsonyabb legyen, mint a bevételeké.
  • Bár nem könnyű másokat beavatni személyes pénzügyeinkbe, számottevő bátorítást és motivációt jelent a tudatos tervezéshez, ha egy megbízható társsal rendszeresen megbeszéljük pénzügyeink alakulását.
  • Hitelfelvétel esetén nagyon fontos tisztán látnunk, összesen mennyi a visszafizetésre váró teljes kölcsön összege, ebből mennyit jelent a kamat, és mikorra fogy el az adósság. Csökkentsük adósságrendező pénzügyi termékekkel a havi visszafizetések mértékét.
  • A takarékoskodás megkezdése előtt meg kell szabadulnunk a lehető legtöbb adósságtól, mert a hitelek után fizetett kamatok jelentősen meghaladhatják a rövidtávú megtakarításokon elért hozamokat.
  • Ne halogassuk a hosszú távú megtakarítások megkezdését. Egy pénzügyi szakértővel számoltassuk ki nyugdíjunk várható (megközelítő) összegét. Csak olyan munkaviszonyban szabad munkát vállalnunk, amelyben a munkaadó hivatalosan fizeti a nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékot.

    Forrás: Piacésprofit.hu

Szólj hozzá!

Címkék: pénz megtakarítás