HTML

tuttitippek

Tuttitippek gyűjteménye

TIPPEK

Reklám

Ajánló

Utolsó kommentek

5 tipp a konfliktusmentes nyaraláshoz

2008.07.28. 05:51 tuttitippek

 

5 tipp a család boldog nyaralásáért

 

Szinte visszaszámolunk a vakáció kezdetéig, hogy végre szeretteinkkel tölthessünk néhány napot vagy hetet. Csakhogy a pszichológusok szerint sok családi konfliktus éppen a nyaralás idején robban ki. Most eláruljuk ennek okát, és tippeket adunk, hogyan maradhat békés a pihenés

1.Nehezen alkalmazkodunk a másikhoz
Azaz, amiről a hétköznapokon már tudomást sem veszünk, azzal most a nap 24 órájában szembesülünk. Ha például feszültséget okoz, ki mennyi időt tölt készülődéssel indulás előtt, akkor azt munkanapokon kisebb zsörtölődéssel vesszük tudomásul. Aztán elrohanunk dolgozni, és nincs időnk ezen bosszankodni. Ha azonban egy négyfős család apartmanba megy, és azért nem tudnak elindulni a hajókirándulásra, mert a nagylány órákig szépítkezik, akkor hamar veszekedés lehet a vége.

Tipp: Indulás előtt tisztázzuk, hogy mindenkinek alkalmazkodnia kell. S valóban mindenki idomuljon egy kicsit a másikhoz, ne csak a gyerekek a szülőkhöz.


2.Felszínre kerülnek a problémák

Ha a legutóbbi közös pihenés óta volt olyan családi konfliktus, amit nem oldottunk meg, akkor jó esélyünk van arra, hogy ismét szóba kerül az egykori probléma, amennyiben valamelyik családtagnak még mindig ez a fájó pontja.

Tipp: Érdemes egy esős délutánon még az indulás előtt beszélgetést kezdeményezni, és enyhíteni a megmaradt feszültséget. Ha erre nincs lehetőség, akkor egyezzünk meg előre, hogy emiatt nem rontjuk el a közös nyaralást.


3.Az agyamra megy a családom!

Míg munkanapokon megannyi emberrel találkozunk, addig egy külföldi utazás alkalmával jóformán csak a családtagjaink vannak körülöttünk. Ez néha elviselhetetlenül sok lehet, hiszen nem vagyunk hozzászokva szeretteink folyamatos közelségéhez.

Tipp: Mindenkinek legyen saját szabadideje. Nem kell folyamatosan együtt lenni, mindig mindenkinek ugyanazon a programon részt venni. Tartsuk tiszteletben, hogy a másiknak is szüksége van egy kis egyedüllétre.


4.Nagyon unom az együttléteket

Sokszor problémát okoz, hogy egy-két nap alatt kifogyunk a témából, és már nem olyan izgalmas szótlanul a hasunkat süttetni. Alapvető probléma, hogy a párok és családok keveset beszélgetnek egymással, de nyaralás közben ki is derülhet, hogy nincs közös beszédtéma. Ennek miértjéről érdemes elgondolkodni, esetleg szakember tanácsát is kikérni, de semmi esetre se rohanjuk le olyan mondatokkal a másikat, hogy „Te vagy az oka, mert veled nincs miről beszélni”.

Tipp: Érdemes minél több programot szervezni, amelynek során közösen szerezhetünk új élményeket, hiszen ezek fogják még inkább összekovácsolni a családot. Városnézés, kirándulás, társasjáték, szalonnasütés – ezek remek lehetőséget nyújtanak a tartalmas együttlétre.


5.Sajnos nincs elég pénzünk

Sok esetben a pénzszűke anynyira feszélyezi a felnőtteket, hogy jóformán képtelenek lazítani a vakáció alatt. Annak pedig semmi értelme, hogy a tengerparton azon gyötrődjenek, hogyan fizetik vissza a nyaralás miatt felvett hitelt.

Tipp: Fogadjuk meg a mondást, és addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér. Nem attól lesz jó élmény a nyaralás, ha egy szigeten 5 csillagos szállodában múlatjuk az időt, hanem attól, hogy együtt vagyunk, és jól érezzük magunkat. Ha csak egy vadászházbeli szoba bérlésére telik, azt se úgy fogjuk fel, mint egy sorscsapást, hanem élvezzük ki minden pillanatát. Ha pedig csak 2-3 napra futja a rendelkezésre álló összegből, de ezen a néhány napon minden terveink szerint alakulhat, akkor inkább a rövid utat válasszuk, mint hogy egy-két hétig naponta kelljen ismételni magunknak egy szuvenír, étlap vagy nevezetesség láttán, hogy „ezt sem engedhetjük meg magunknak”.

 

+1 tipp férfiaknak!

Így keltheti újra életre párkapcsolatát
Ötletek férfiaknak: Ha ritkán kedveskedik szerelmének, akkor az utazás alatt igyekezzék a tenyerén hordozni. Kérje ágyba a reggelit, lepje meg egy szál virággal, vagy a tengerparton talált kagylót tegye a párnájára. Esetleg menjen le a szálloda bárjába, onnan telefonáljon kedvesének, s invitálja egy romantikus vacsorára. Tanácsok hölgyeknek: Utazás előtt vásároljon néhány olyan ruhát, amivel jobban felkeltheti partnere érdeklődését. Ha egy merész összeállítást vesz fel a vacsorához, bizonyára kedvese is értékelni fogja. Lepje meg szerelmét az út során: bizonyára megakad a szeme néhány apróságon, ezeket titokban vegye meg, és a szállásra érve adja oda neki.

Forrás: blikk.hu

Szólj hozzá!

Címkék: család pénz nyaralás párkapcsolat alkalmazkodás

A bejegyzés trackback címe:

https://tuttitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr59587781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása